Naar inhoud

Openingsuren & contact

De Zonnewijzer (onthaal)

Vandaag gesloten
adres
Bruidstraat 98470 Gistel
tel.
059 27 06 60
e-mail
zonnewijzer@ocmwgistel.be

LDC De Zonnewijzer

Vandaag gesloten
adres
Bruidstraat 98470 Gistel
tel.
059 27 06 60
e-mail
zonnewijzer@ocmwgistel.be

Gistel BlueAssistvriendelijke stad

BlueAssist

Schrik niet als iemand je een vraag stelt via Blue Assist!

 

In Vlaanderen zijn er ruim 660 000 personen die dagdagelijkse informatie moeilijk kunnen verwerken. Velen onder hen hebben het bovendien lastig om een eenvoudige vraag te formuleren. Denk hierbij maar aan mensen met een verstandelijke beperking, beginnende dementie, autisme of een taalbarrière.

Daarom ontwikkelde BlueAssist vzw een herkenbaar icoon dat een houvast biedt aan mensen die zich soms moeilijk kunnen uitdrukken of die vaak niet goed worden begrepen.

Met behulp van BlueAssist-kaartjes of de BlueAssist-app voor smartphones tonen zij hun vraag aan jou, een voorbijganger, een buschauffeur, een ober, een loketbediende, een winkelier. En jij kan hen helpen door hun vraag te beantwoorden.

Iemand helpen, geeft je een warm gevoel. Je krijgt een dankjewel en je geeft een BlueAssist-gebruiker daar bovenop de kans om meer alleen op pad te durven.

OCMW Gistel- Sociaal Huis, Stad Gistel, WZC Sint-Godelieve, De Bezaan vzw, en Duinhelm vzw hebben hun krachten gebundeld in de campagne GISTEL BLUEASSISTVRIENDELIJKE STAD! die loopt van september 2015 tot 20 maart 2016.

Het project wordt naar alle organisaties van Gistel voorgesteld op dinsdag 13 oktober 2015 om 20 uur in LDC De Zonnewijzer, Bruidstraat 9 in Gistel. Met medewerking van scholen, verenigingen, sportclubs, … rekenen we op een sneeuwbaleffect zodat het BlueAssist-icoon algemeen herkend wordt en een ‘Ik kijk naar je vraag’-reactie uitlokt bij de Gistelse inwoners.

Potentiële BlueAssistgebruikers en hun mantelzorgers kunnen informatie krijgen of ondersteund worden om te leren op stap gaan met een BlueAssist-boodschap in LDC De Zonnewijzer, Bruidstraat 9 in Gistel( in de voormiddag) of via mail: zonnewijzer@ocmwgistel.be

Informatie ook beschikbaar in het infoblad

 

 

BlueAssistkaarten kunnen gratis bekomen worden aan de loketten van het OCMW en de stadsdiensten. Alle informatie rond BlueAssist vind je op www.blueassist.eu