Naar inhoud

Openingsuren & contact

Administratie

Vandaag gesloten
adres
Bruidstraat 18470 Gistel
tel.
059 27 06 57
fax
059 27 53 42
e-mail
info@ocmwgistel.be

Subsidie voor bewoners “Gistelen, in een warme buurt”

Buurtfeest

Stad en OCMW Gistel – Sociaal Huis ondersteunen het zelfinitiatief en medebeheer van bewonersgroepen met een subsidie ‘Gistelen, in een warme buurt’. Met deze subsidie kunnen bewonersgroepen acties opzetten met als specifiek doel de leefbaarheid, het samenleven, de participatie en betrokkenheid in de wijk te verbeteren.

Bewonersgroepen kunnen een subsidie aanvragen voor de organisatie van een specifieke wijkgerichte actie: een straatfeest, receptie, een themadag, een evenement, … maar ook voor het opstarten van een wijkkrant, een blog of een structurele wijkwerking. Kortom, alle initiatieven waarbij Gistelnaars de handen in elkaar slaan voor een aangename, warme buurt of wijk.

Stad en OCMW Gistel – Sociaal Huis doen een oproep naar alle Gistelnaars om dergelijke projecten op poten te zetten en deze subsidie aan te vragen. Alle aanvragen worden deskundig beoordeeld door een jury. De toetssteen bij de beoordeling is of de bewonersgroepen met hun initiatieven de leefbaarheid, het samenleven, de inspraak en/of de communicatie in hun eigen omgeving of wijk kunnen verbeteren.

Meer concrete informatie over “Gistelen, in een warme buurt” kunt u verkrijgen bij Anja Vroomen, diensthoofd thuiszorg 059 27 06 60; Jan Vandecasteele, milieuambtenaar (059 27 02 21)

E-mail: jan.vandecasteele@gistel.be of zonnewijzer@ocmwgistel.be.

Hieronder vindt u het subsidiereglement en alle overige formulieren terug.

Informatie ook beschikbaar in het infoblad

 

 

De subsidie voor alle initiatieven die plaatsvinden tussen 1 november 2018 en 31 maart 2019 moet aangevraagd worden tegen uiterlijk 3 september 2018.